A Chevi kiszáll a WTCC-ből

huffmullerEgy ma délután kiadott szűkszavú sajtóközlemény szerint a Chevrolet a 2012-es év végén távozik a WTCC-ből. Az amerikai gyártó motorsport és marketing okokat nevezett meg a döntés hátterében.

A márka a WTCC indulása, vagyis 2005 óta folyamatosan jelen van a sorozatban. Lacettivel kezdték, majd 2009-ben váltottak a Cruze modellre. Az elmúlt két évben mind a versenyzők, mind a gyártók világbajnokságát megnyerték, és nincs messze nekik a harmadik VB cím sem.

Igazából minden valószínűség szerint nincs már marketing értéke annak, hogy ellenfél híján sorra nyerik a versenyeket, és így egy gyári csapat versenyeztetése igen költséges. A gárdát azonban még nem szabad leírni, hiszen a SEAT is elment, és még mindig vannak SEAT-ok a mezőnyben, valamint az alakulatot működtető RML-nek is lesz még némi beleszólása a történésekbe.

Nos, valaki ugyan tüzet rakott a szoba közepén, de semmi esetre sem mondhatjuk, hogy ég a ház. 2013 még messze van, és biztosan nem fog nyomtalanul eltűnni egy ilyen csapat a WTCC-ből…

Comments

comments

Tags:  , , , ,