Kemény TCR EU zárófutam Zandvoortban

A versenybíróság később ezt a végeredményt módosította.
Fotó: Magyar Szilvia

A TCR Europe második futama, a fordított rajtráccsal érdekesnek és keménynek ígérkezett. És végül néhány ember számára érdekes is lett, többen pedig kevésbé keménnyel is beérték volna…

A fordított pole-ból a hazai hős, Danny Kroes rajtolt, mellőle Jens Reno Moller várta a zöldet. És a dán az élre is állt egyből, mögötte azonban ment a helyezkedés rendesen. Ennek következtében Nagy Dániel autójának többször is nekimentek oldalról, és már az első kör végén igen viseltesen nézett ki a Hyundai.

A következő körre Josh Files és Danny Kroes megelőzte Mollert, és a dán innentől kezdve fokozatosan visszaesett. Nagy Dani is fokozatosan szorult hátrébb, mert nem volt tökéletes az autója. A harmadik körben megérkezett mögé a Tassi Attila, Mikel Azcona, Stian Paulsen trió, de Dani igyekezett védeni a pozícióját. Eközben Tassival össze is értek. Aztán előbb Attila, később Azcona is elment Nagy mellett és Paulsen is támadta. A norvéggal is többször összekoccantak, kanyarokon keresztül egymás mellett autóztak, de végül Nagy meglökte Paulsent, akinek az autója olyan szerencsétlenül változtatott irányt a lökés következtében, hogy átvágódott a pálya másik oldalára, bele a szalagkorlátba. Az eset természetesen a stewardok előtt kötött ki, megkérdeztük róla az érintetteket, és egy külön cikkben foglalkozni fogunk vele. De ennek jelen versenyleírás keretei között nincs elegendő hely.

A hetedik körben Files vezetett Kroes, Jaap van Lagen, Kris Richard, Tassi, Moller, Azcona, Nagy és Mora előtt. Később van Lagen feljött a második helyre, de Filest nem sikerült befognia. Az utolsó körökben Tassi és Kroes egymásra találtak, nagyon látványos, de fair csatákat vívtak egymással, ám végül az ifjú hazai versenyző szerezte meg a dobogó harmadik helyét.

A versenybíróság a felek meghallgatása és a belső kamrás felvételek megtekintése után úgy döntött, hogy Nagy Dánielt utólagosan 10 mp időbüntetéssel, és a következő versenyre 3 rajthelyes büntetéssel sújtja.

Danny Kroest is megbüntették a verseny után, egy pozícióval sorolták vissza.

A végeredmény a fentiek fényében a befutóhoz képest az alábbiak szerint módosult: Josh Files, Jaap van Lagen, Tassi Attila, Danny Kroes, Kris Richard, Mikel Azcona, Jens Reno Moller, Francisco More, Francisco Abreu, Maxime Potty, Nagy Dániel, Loris Cencetti, Márk Jedlóczky, Cedric Piro, Viktor Davidovsky, Igor Stefanovski, Marie Baus-Coppens, Dusan Borkovic és Martin Ryba.

Julien Briché még az első körben kénytelen volt feladni a versenyt.

Magyar Szilvia

Comments

comments